Napokon belül kezdetét veszi a Los Angeles-i Autószalon, amire a Volkswagen egy igazi hiánypótoló modell koncepciójával érkezik. A Passatból sem európai, sem amerikai piacon nincs jelenleg igazán sportos változat, pedig a vásárlói visszajelzések alapján lenne igény egy nagyobb teljesítményű közepes limuzinra. A Volkswagen Passat GT Concept névre keresztelt autót a chattanoogai fejlesztőközpont készítette el.

A tengerentúli Passat jócskán eltér az itthon forgalmazottól és ez a külsőn is kiválóan látszik, de ezen állításuk szerint még húsz ponton alakítottak, hogy sportosabb hatást érjenek el a megjelenését tekintve. A lökhárítók nagyobb hűtőnyílásokat kaptak, amikbe pedig jobb áteresztőképességű méhsejtrácsok kerültek, a GTI-kről ismert piros csíkkal díszítették a hűtőrács és a LED-es fényszóró környékét.

Volkswagen-Passat_GT_Concept-2016-1280-07A fehér autón tökéletesen látható az is, hogy a díszlécek, a tető, valamint a tükörházak is feketére fényezettek. A hátsó nézetet pedig sötétített hátsó lámpák és egy apró légterelő teszi hangyányit dögösebbé. A beltérben is a fekete-fehér színvilág az uralkodó, amit karbon mintázatú díszbetétekkel dobtak fel.

Volkswagen-Passat_GT_Concept-2016-1280-08Amerikában még mindig kapható a Volkswagen 3,6 literes, VR6-os, turbós benzines motorja, ennek 280 lóerős változata került a gépháztető alá egy hatsebességes DSG váltóval, amit akár a kormányról is kapcsolhat a vezető.

best-cars