Soha olyan karakteres nem volt még az Octavia, mint amilyennek a 2017 elején érkező faceliftes verzió ígérkezik. A négyszemű orrkialakításról korábban már írtunk, most az autó belső megjelenését és funkcionalitását érintő változásokról adott közre infót a gyár.

Jövőre is okos lesz a Škoda Octavia 1

Külön üreg várja a gyújtáskulcsot, ha nyomógombos a motorindítás. További képek és funkciók a galériában.

Hogy a már beharangozott, akár 9,2 colos, kapacitív érintőképernyőnek helyet csináljanak, a csehek átrajzolták az Octavia műszerfalát, és ha már itt jártak, új színeket és mintákat vettek fel a kínálatba. Az ajtókárpit dekorsávja mögé hangulatvilágítást kérhetünk, pillanatnyi kedvünk szerint tízféle szín közül választhatunk.

A kombi Octavia motoros hátfalnyitásáról, a raktérben elhelyezett, kivehető zseblámpáról, a hátsó üléssori felhajtható asztalkákról már esett szó, de tárolási ötletekben mindig is jó volt a Škoda. Most épp az ajtózsebeket alakították úgy át, hogy az azok fenekén kialakított bordák pont összeakadjanak a PET-palackok aljának merevítésével, így egy kézzel lecsavarható a kupak, biztonságosabban juthatunk frissítőhöz menet közben.

a videó a hirdetés után indul

A vezetőt fűthető kormánykerék örvendezteti, ha pedig többen is használják a kocsit, az egyedi beállításokat tároló és előhívó kulcsok teszik komfortosabbá a vezetést – a kulcsra olyan funkciók programozhatók rá, mint a vezetőtámogató rendszerek, a külső és belső világítási preferenciák, a klíma, a hifi és az ülések beállításai. Hátra 220 voltos csatlakozó vagy USB-töltőportok kérhetők.