A Techart már régóta előszeretettel nyúl hozzá 911-es Porschékhoz, legfrissebb művük a feltűnő zöldbe és feketébe csomagolt Techart a GTstreet R. Nem holmi egyszerű optikai tuningot kapott a legnépszerűbb sportkocsi, hanem komoly aerodinamikai tesztek során kialakított szárnyakat fejlesztettek hozzá. Ezek az elemek ráadásul aktívak, tehát a körülményekhez igazodóan terelik a lehető legoptimálisabban a levegőt az első lökhárítónál és a 15 fokban dönthető hátsó spoilernél. Állításuk szerint így összesen több, mint 320 kilogrammnyi leszorítóerőt termel 300 km/órás sebességnél.

A cég jelenleg 991-es, 991.2-es és a 911 Turbo modellekhez kínálja az akár 632 lóerőt adó teljesítménynövelő csomagot, aki azonban 2017 elejéig tud várni, annak készülnek egy ennél is durvább 711 lóerős teljesítményt és elképesztő 920 Nm csúcsnyomatékot tartalmazó csomaggal is.

techart-gtstreet-r-porsche-911-turbo (7)Annak érdekében, hogy a turbós motorok ellenére kiválóan szóljon a gyárinál jóval erősebb hathengeres boxermotor, különleges kipufogórendszert is fejlesztettek a 911-eshez. Ebben egy pneumatikus szelep folyamatosan állítja az ellennyomást, hogy a teljesítmény és a hanghatás is mindig az adott helyzetnek megfelelő legyen. További előnye a Techart kezelésnek, hogy a feltűnő szín és a matricák nélkül egy brutálisan erős, de gyárias kinézetű autó marad a 911-es Porschéból.

techart-gtstreet-r-porsche-911-turbo (2)