A dolgok jelenlegi állása szerint Európa nem is kap abból a szabadidőjárműből, amelyet kizárólag benzinmotorral gyártanak az USA-ban. Mifelénk már a Touareg is ordas nagy jószágnak számít, de a tengerentúlon még az egy számmal nagyobb SUV-szegmens sem számít extra nagynak, sőt, meglehetősen fontos is: a közepes méretűnek mondott szabadidőjárművek teszik ki a szegmens eladásaink egy tizedét. Egy szó, mint száz, mostantól a hétüléses Atlas a legnagyobb Volkswagen termék az észak-amerikai piacon.

Der neue Volkswagen Atlas (USA)

A harmadik sori ülést innovatív döntőrendszerrel szerelték fel, de erről többet nem is árulnak el.

A Vw virtuális, full digitális műszerfala is megrendelhető a kocsihoz.

A VW virtuális, full digitális műszerfala is megrendelhető a kocsihoz.

Távolságtartó tempomat, ráfutásgátlás, holttér-felügyelet, sávelhagyásra figyelmeztetés, parkolórobot rendelhető.

Távolságtartó tempomat, ráfutásgátlás, holttérfelügyelet, sávelhagyásra figyelmeztetés, parkolórobot rendelhető.

A kisebbik motor 2,0 literes, négyhengeres TSI 238 lóerővel, elsőkerékhajtással. A 280 lóerős 3.6 VR6 szívómotorhoz összkerékhajtás is kérhető. Mindkét motorhoz nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik.

A kisebbik motor 2,0 literes, négyhengeres TSI 238 lóerővel, elsőkerék-hajtással. A 280 lóerős 3.6 VR6 szívómotorhoz összkerékhajtás is kérhető. Mindkét motorhoz nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik.

Háromféle okostelefon-csatoló rendszer is van a fedélzeten. 12 hangszórós, 480 watts Fender prémium audiorendszer is kérhető.

Háromféle okostelefon-csatoló rendszer is van a fedélzeten. 12 hangszórós, 480 wattos Fender prémium audiorendszer is kérhető.

Az Atlas a világ legtisztább üzemű autógyárában, a VW Chattanooga-i (Tennessee állam, USA) üzemében készül, a Passattal közös gyártósoron.

Az Atlas a világ legtisztább üzemű autógyárában, a VW chattanoogai (Tennessee állam, USA) üzemében készül, a Passattal közös gyártósoron.

2017 végétől a közel-keleti és orosz piacokon is kapható lesz a modell.

2017 végétől a közel-keleti és orosz piacokon is kapható lesz a modell.