A 16 éves fiúk között nem kirívó, ha valaki szenvedélyesen rajong a gyors autókért. A brit Mohammed Toheed esetében azonban ez a szerelem nem maradt meg plátói síkon: a középiskolás fiú részidős munkát vállalt (stílusosan egy autómosóban), és összekuporgatott pénzén autót vett magának, méghozzá egy 318-as BMW-t.

A történet innen akár gyönyörű is lehetne, ám Mohammed nem szólt szüleinek a kocsiról (sem arról a Nissanról, amit szintén megvásárolt), sőt, abba a tervébe sem avatta be őket, hogy szeretne megtanulni vezetni. Így aztán formális oktatás helyett csak úgy magától megtanult ezt-azt, és úgy érezte, ezzel már ő lett az utak királya.

Minden autót imádott, ami gyors volt és erős.

Minden autót imádott, ami gyors volt és erős.

Nem tudni, pontosan hányszor vezette autóját, mennyi rutinra tett szert – az biztos, hogy nem elégre. Azon a végzetes estén éppen egy lassan cammogó Peugeot-t próbált megelőzni – az más kérdés, hogy a kisautó az útszakaszon megengedett 45-tel haladt, a fiú pedig annak több mint kétszeresével, valószínűleg 100 km/óra feletti sebességgel.

A kikerülési manőver közben a gyakorlatlan sofőr elveszítette uralmát a BMW felett. A kocsi megpördült, és oldalával egy fának csapódott. A helyszínre érkező tűzoltók másfél órán át próbálták kivágni a roncsból a fiút, ám mire kiszabadították, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.