A klasszikus zenét játszó Fejes Kriszta zongoraművész, a jazz-muzsikusokból álló Jazzical Trio, és az elektronikus popzenész Zságer Balázs csapata fúziós koncertet adott a Várkert Bazárban október 17-én este. A különböző stílusú zenészek többek között Bach, Bartók és Satie műveit adták elő átdolgozva, többször egyszerre mind a kilenc színpadon lévő muzsikus hangszerén.

2

Két csodaszép 911-es várta a koncertre érkező zenebarátokat

A Porsche Centrum Budapest második alkalommal talált ki valami újat a klasszikus értékeket modern környezetben is értékállónak bemutató kampányával. A tavalyi képzőművészeti pályázat után idén egyedi zenei produkció rímelt a Porsche legendás 911-es modelljére, a régi forma és az ultramodern technika alkotta harmonikus egészre.

3

Középen egy dj és egy zongoraművész

Egyedülállónak számít az importőr kezdeményezése: az eredeti művekből egymáshoz nehezen kapcsolható feldolgozások csendültek fel, ami első hallásra szokatlannak tűnhetett a fúziós zenét ritkábban hallgatóknak, de végül hatalmas sikert aratott az ötlet. A feldolgozások két fázisban történtek, az eredeti darabok elhangzását követően a művek jazzes újraértelmezéssel, majd kortárs, modern hangszerelésű, elektronikus formában szólaltak meg. A háromfázisú koncertegységek végül egybefüggő kompozíciókká forrtak össze.

A Porsche Classic Presents: Evolution of Perfection nevű koncertet a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül rendezték meg.

4

Precíz műszerek