A Virginia-állambeli Haymarket (USA) parányi település nem egészen kétezer lakossal. Az gondolná az ember, egy ilyen kis faluban nemigen történnek említésre méltó dolgok, ám olykor a statisztikai valószínűség sem képes kiküszöbölni az emberi ostobaságot.

A 20 éves Sidney Zelaya Gonzalez másodmagával matracot szeretett volna szállítani, ám nem volt náluk kötél, spanifer vagy bármi egyéb alkalmatosság, amivel a terebélyes rakományt furgonjuk (a nyitóképünkön láthatóhoz hasonló, 2006-os Chevrolet Express) tetején rögzíthették volna. A fiatal nő azonban nem esett kétségbe: felmászott a tetőre emelt matrac tetejére, hogy saját súlyával terhelje le azt.

A kép csupán illusztráció, ám jól mutatja, hogy a menetszél a matrac alá kap, és leemeli azt a tetőről.

A kép csupán illusztráció, ám jól mutatja, hogy a menetszél a matrac alá kap, és leemeli azt a tetőről.

Az autót egy 41 éves nő vezette – nem tudni, rokonok voltak-e. Mindenesetre nem sokat haladtak (azt viszont kint a nyílt országúton), mielőtt a matrac borítékolható módon lerepült a tetőről, Gonzalez kisasszony pedig végzetes sérüléseket szenvedett. Az autó vezetője együttműködött a rendőrökkel, szervezetében sem alkoholt, sem kábítószereket nem találtak.