Németország útjain fotózták le az új generációs Opel Corsa prototípusát. A típus két év múlva érkezik majd a kereskedésekbe, de mivel a kisautók szegmensében vérre menő küzdelem folyik, biztosra kell menni, és nem lehet elég korán kezdeni a fejlesztést

Bár a képek a dizájnból nem sokat mutatnak, az egyértelműen látszik, hogy jelentősen megnő a tengelytáv, ugyanakkor a teljes hosszúság nem gyarapodhat számottevően, így rövidebb túlnyúlásokkal dolgozik a cég. Mindez jobb menetkomfortot és tágasabb férőhelyet ígér.

corsa_7

Az új Corsa végre friss padlólemezt kap, ami vélhetően a jelenlegi Astra alapjainak lekicsinyített verziója lesz majd, ez pedig tömegcsökkentést is hozhat magával: emlékezetes, hogy a nagy testvér összesen 200 kilót fogyott egy modellváltás során, ebből 50 kiló jutott a nyers vázra, és másfélszer ennyi a karosszérialemezekre. Ilyen drámai változásra nem lesz képes a parányi Corsa, de ha egy mázsát lead, már azzal jelentősen javulhat fürgesége és fogyasztása.

Utóbbinál nem is baj, ha rásegít a fogyózással, mert a motorkínálat alapvetően nem változik majd: 1,0 és 1,4 literes benzines turbómotorokkal, illetve egy 1,6-os dízellel számolunk.

corsa_9