A Nismo ismertsége ma még elmarad a BMW M vagy a Mercedes-AMG mögött, ám Takao Katagiri elnök-vezérigazgató pontosan ezeket az ikonikus sportmárkákat szeretné utolérni, és ezért semmilyen erőfeszítéstől nem riad vissza.

A Nissan sportmárkája jelenleg a legkülönfélébb típusokból kínált férfiasított kiadást, a Juke-től a 370Z-n át a GT-R-ig, de legalábbis ötlet szintjén eljátszottak már a Pulsar, sőt, az elektromos Leaf nismósításával is.

Egy Fülöp-szigeteki autós szakújság Takao Katagirire, a Nismo elnök-vezérigazgatójára hivatkozva azt mondja, a jövőben további négy járműkategóriát szeretne bevonni a Nismo családba a Nissan, köztük a pickupokat is. Ez globális szinten a Navarát jelenti, így számíthatunk arra, hogy hamarosan teljesítménynövelő és látványfokozó csomagot rendelhetünk a derék összkerekes modellhez.

Navara-RX-NSPORT-hero

Kérdés, hogy hol volna létjogosultsága egy ilyen nagy költségű, munkavégzésre korlátozottan alkalmas haszonjárműre. A Csendes-óceáni térségben a prémium pickup létező és keresett fogalom (képeinken az Ausztráliában forgalmazott N-Sport kivitel két verziója látható), Észak-Amerikában is kaphatók fényűzően kivitelezett kisteherautók, ugyanakkor Európában vélhetően ritka madár volna egy nagy teljesítményű platós jármű.