Sajátos játékot űz a BMW egy ideje: egymás után mutatja be nekünk az új 5-ös széria izgalmas, de nem meghatározó technológiáit, a prototípus-készítést felgyorsító automatizált rendszertől kezdve a távolból elérhető panoráma- megfigyelőkameráig.

Most nem a gyár szivárogtatott információt, hanem egy szemfüles riporter lesett meg egy teszten lévő prototípust, és ha már megleste, kattintott is néhány fotót.

Ahogy arra számítani lehetett, a belső tér szinte klónozza a 7-es szériát – az évekkel ezelőtt bevezetett luxuslimuzintól megörökölt kezelőfelületek, a padlókonzolon elhelyezett iDrive tárcsától a sebességváltó karon át a klíma- és audiovezérlésig sokat dobnak az 5-ös sorozat ázsióján.

A műszerfal tetején kap helyet a tekintélyes méretű kijelző, a kormánykerék parányi aggyal és hatalmas, telezsúfolt küllőkkel rendelkezik, a műszerfal digitális.

2017-BMW-5-Series-interior-centre-tunnel-spy-shot

A modell hivatalos premierjét október 13-ára, azaz most csütörtökre ígéri a BMW; ha tartják magukat szokásaikhoz, a hajnali premier után már reggel beszámolhatunk a modell értékeiről.