A 30 éves férfi eddig ismeretlen módon szerzett meg egy érdi parkolóban megtalált külföldi forgalmi rendszámú személyautót, majd azt megpróbálta értékesíteni. A férfi zsebében az elfogásakor a rendőrök megtalálták a jármű indítókulcsát. Az eljárás során az autóról kiderült, hogy Németországban elrendelték a körözését.

A rendőrök ezen kívül október 4-én Érden egy Olaszországban körözött, lengyel forgalmi rendszámú autót is lefoglaltak, amelyet a 30 éves férfi szintén el akart adni. Azt a magyar forgalmi rendszámú autót, amelyet a 30 éves gyanúsított a 25 éves társával szerzett meg és használt, Luxemburgban körözték. A személyautót egy hipermarket parkolójában foglalták le október 4-én.

Ugyanezen a napon foglaltak le a rendőrök egy járművet Százhalombattán, amelyet a gyanú szerint a két férfi ismeretlen módon szerzett meg. A megváltoztatott alvázszámú autót – amelyet a gyanúsítottak értékesíteni próbáltak – az osztrák hatóságok körözték.

A 30 éves férfit és társát előállították az érdi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság 2016. október 7-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.