Egy csajági közlekedési baleset helyszínére tartottak a rendőrök október 6-án hajnalban, amikor három fiatal férfira figyeltek fel, akik a település külterületén gyalogoltak az út mellett.

Az igazoltatásukkor nem tudtak elszámolni a náluk lévő női táskával, ékszerrel, karórával és készpénzzel, ráadásul egyikük más személy adatait adta meg a járőröknek, ezért mindhármukat előállították a balatonalmádi rendőrkapitányságra.

A rendőrök rövid idő alatt kiderítették, hogy a két pétfürdői, valamint a mezőszentgyörgyi férfi az árokba csúszott gépkocsit és a náluk talált értékeket egy siófoki autókereskedésből lopták el, ahová előző éjszaka törtek be. A nyomozók a házkutatások során a siófoki betörésből származó műszaki cikkeket – laptopokat, hangfalakat, tabletet – foglaltak le, amiket még aznap visszaadtak a tulajdonosnak.

A 19, 25 és 21 éves gyanúsítottakat őrizetbe vették a balatonalmádi rendőrök, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amelyet az illetékes bíróság október 7-én elrendelt.