Steven Tuttle éveken át járt ugyanarra az otthonához közeli benzinkútra, ám amikor egy átmeneti üzemanyaghiány miatt azon a hálózaton felmentek az árak, inkább új töltőállomást keresett.

Az alig pár ezer lelkes Flat Rockban (Észak-Karolina, USA) élő férfi már megszokásból hajtott el a régi kút mellett, amikor feltűnt neki, hogy ismét lementek az árak, ezért visszafordult, hogy egykori törzshelyén tankolja meg autóját. Amíg várakozott, vett egy tízdolláros sorsjegyet, és amikor lekaparta, elállt a szava: megütötte az egymillió dolláros (273 millió Ft) főnyereményt.

Ő az üzemanyagár-változások igazi nyertese 1

A benzinkút, ahol a nyertes sorsjegyet vették. A 2014 júniusában készült Google Utcaképen jól látszik, hogy 3 dollár 65 cent egy gallon ólommentes normál benzin; jelenleg ugyanitt 2,18-at kérnek el ugyanannyi üzemanyagért.

„Annyira meglepődtem, hogy abbahagytam a tankolást. Beszálltam a kocsiba, magamra zártam az ajtót, és csak ültem ott.” – emlékszik vissza a férfi, aki végül kevesebb mint a felét vihette haza a nyereményének, de ez Amerikában így normális: ekkora nyereményt ugyanis több részletben szoktak kifizetni – jelen esetben 20 éven át kapott volna évi 50 000 dollárt. Ha valaki mégis egy összegben kéri a pénzt, akkor jóval kevesebbet kap. Akárhogy is, az állam is levonja még a maga adóit, így végül 415 503 dollár (113,7 millió Ft) ütötte a férfi markát, amiből tervei szerint jelzáloghitelét fogja rendezni.