Autót kap Schumacher, egész pontosan ötöt, és persze mind Ferrari: egy-egy 488 GTB, illetve Spider, egy California T, egy F12 Scaglieri, valamint egy GTC4 Lusso, azaz a teljes modellkínálat egy-egy darabja szerepel a palettán.

A tragikus balesetet szenvedett pilótazseni nevét annak a monstre születésnapi ünneplésnek a keretében kapja meg ez az autó, amely összesen hetven különböző, teljességgel egyedi szín/kárpit kombinációval tiszteleg a 2017-ben hetvenedik életévét betöltő Ferrari márka múltja, jelene és jövője előtt.

A projektről nyáron a vezess is beszámolt, az akkor leírtak most is érvényesek: a gyár egyetlen elejtett megjegyzés erejére sem közölt az égvilágon semmit a tervezett árakról. Most már amúgy minek is: azt mondják, az összes autó, mint a 70 x 5 = 350 példány gazdára talált.

Párizsban négy autó képviselte a sorozatot: egy Zöld drágakő nevű, smaragdfényű 488 Spider, hogy emlékezzünk a közepesen sikeres, viszont nagyon megbízható, és rendszerint saját tulajdonú, zöldre fényezett Ferrarikkal (és Porschékkal) versenyző, idén 86 éves David Piperre; egy padlizsán California T, amely Steve McQueen 250 GT Berlinetta Lussóját idézi; egy fehér versenyjelzésekkel megbolondított kék F12 Sterling Moss 250 GT Berlinettájának stílusában; valamint egy piros-fehér 488 GTB mustársárga bőrülésekkel, amelynek azt a nevet adták: Schumacher az emlékeinkben…

Ferrari 70 Anniversary Collection

Az összes autót a Tailor Made stúdió tervezte és valósította meg, és szinte kizárt, hogy valaha még egy példány készülne ezekből az autókból, bár a Ferrarinál is van az az ok, ami miatt feladják elveiket.

Ferrari 70 Anniversary Collection

A vezető ülése piros, az utasé fekete

Ferrari 70 Anniversary CollectionFerrari 70 Anniversary CollectionFerrari 70 Anniversary CollectionFerrari 70 Anniversary Collection