Új indítókulcsot készített a Ford, arra tervezték, hogy még a legkíméletlenebb használat mellett is hibátlanul működjön az autó teljes élettartama alatt. Mindez igen becsülendő egy olyan környezetben az okostelefonok, tabletek és laptopok alig néhány év használat után már mennek is a kukába.

A Ford kemény teszteknek vetette alá a Transit és a Transit Custom indítókulcsát, hogy megbizonyosodjon arról: az eszköz biztosan kibírja, ha 30 percre vízbe merítik, ötvenszer betonpadlóra ejtik, és 60 Celsius fokos forróságnak vagy éppen -20 fokos kemény fagynak teszik ki.

Az indítókulcs egyébként teljesen úgy néz ki, mint bármelyik más slusszkulcs: vannak rajta gombok az autó nyitásához-zárásához, és a tolla behajtható. Ugyanakkor a szigeteléseknek köszönhetően tökéletesen vízálló, és a kulcsfejet alkotó két műanyag elem illesztő rését dörzshegesztés zárja le. A kulcs belső részeit úgy tervezték meg, hogy ellenálljanak a munkavégzés során gyakori hatásoknak, az apró újratölthető akkumulátor pedig a gyújtáskapcsolóba dugva automatikusan töltődik, így sosem fog lemerülni.

a videó a hirdetés után indul

A mérnökök klímakamrában is bevizsgálták a kulcsot, méghozzá nemcsak sivatagi és sarkvidéki klímát szimulálva, hanem 100 százalékos páratartalom mellett is. A további tesztek a következők voltak:

• Porállóság: 5 óra a finom szemű, örvénylő porban
• Ellenállás a kémiai hatásoknak: 96 óra folyamatos próba gázolajjal, benzinnel, etanollal, oldószerekkel és izzadsággal
• Zseb-szimuláció: 4 óra folyamatos rázás pénzérmék és más kulcsok között
• Az elem tartóssága: 10 gombnyomás 12 alkalommal, a szokásos erővel
• Hosszú élettartam: 100.000 aktiválás +50 és -10 Celsius fok közötti hőmérsékleteken