Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a most zajló Emobility Forum 2016 konferencián jelentette be, hogy 2016-ban kétmilliárd forintot biztosítanak arra a célra, hogy elektromos hajtású személy- és kishaszongépjárművet vásároljanak az érdeklődők – írta a Portfolio.hu.

A tervek szerint jövőre hárommilliárd forintot biztosítanak a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszonjárművek beszerzésének támogatására. Ezt a forrást természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, egyéni önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek egyaránt igénybe tudják majd venni.

A támogatással a bruttó vételár 21 százalékát kívánják finanszírozni, maximum másfél millió forintos összegig. Feltétele a támogatásnak, hogy csak új elektromos jármű beszerzésére vonatkozik majd, illetve maximum 15 millió forintos beszerzési árig terjed a támogatás.

A Portfolio szerint a támogatás mértéke alapján kijelenthető, hogy a vételár áfatartalmát finanszírozza meg támogatás formájában a kormány. A pályázatokat október 27-től lehet benyújtani.