Kisteherautóba rohant bele csütörtökön nem sokkal dél után egy személyautó, amelynek két utasa súlyosan megsérült az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán Biatorbágynál; a térségben nagy a torlódás – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a közútkezelő egyik járművébe csapódott bele hátulról a személygépkocsi a sztráda 18-as kilométerénél. Az autóban ketten utaztak, az első jelentések szerint mindketten súlyosan megsérültek, a helyszínre mentőhelikopter érkezett. A mentésben a törökbálinti tűzoltók segítenek.

Az érintett pályaszakaszon egy sávban halad a forgalom, mintegy 3-4 kilométer hosszan torlódnak a járművek – tette hozzá a szóvivő.

A határon szintén pocsék a helyzet: a teherautók hét és fél kilométeren torlódnak az M1-esen a hegyeshalmi határátlépési pontnál csütörtök kora délután, tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Tóth Gabriella elmondta, hogy a várakozási idő mintegy két óra. Hozzátette: a személyautók folyamatosan léphetnek be Ausztria területére. A szóvivő 15 óra után jelezte, hogy a torlódás megszűnt.