A 83 éves Alexander Wotherspoon két csípőműtétje és térdműtétje után csak két bottal tud járni, autót azonban még képes vezetni, legalábbis így gondolta egészen addig a két évvel ezelőtti, tragikus napig.

A skóciai Linwoodban élő nyugdíjas autója megbokrosodott a helyi benzinkúton: szemtanúk elmondása szerint felbőgött a motorja, és a Ford Focus nyitott vezetőajtóval, kipörgő kerekekkel elindult hátrafelé. A hátsó kerekek felugrottak egy, a kútnál éppen tankoló kisautó orrára, majd az egész autó megbillent, maga alá temetve a Renault Clio vezetőjét, a 17 éves Eilish Herront.

Amint ismét az aszfaltra huppant a Ford, alatta az áldozattal, továbbhaladt hátrafelé nagy sebességgel, míg végül jó hat méterrel odébb, egy bokorban megállt.

Benzinkúton gázolt a nyugdíjas

Többen odarohantak, ám először nem találták a lányt, akit teljesen maga alá gyűrt az autó. Végül egy vendég emelőjével szabadították ki az áldozatot, életét azonban már nem lehetett megmenteni.

A két évvel ezelőtti eset tárgyalását a héten zárta le a bíróság. A nyugdíjas gázolót nem küldték börtönbe, ám 5000 font bírság megfizetésére kötelezték, és öt évre elvették a jogosítványát.

Ügyvédje szerint kliense nem érzi úgy, hogy az események kizárólag az ő hibájából következtek be, ugyanakkor tisztában van a történtek súlyával és következményével. Tudja, hogy a kár és a fájdalom, amit okozott, helyrehozhatatlan, de korából és állapotából adódóan nem képes kifejezni érzelmeit.