Több százan tüntettek a héten a queensi (New York City, USA) kerületi ügyészi hivatal előtt, igazságot követelve annak a 68 éves férfinak, akit még július végén ölt meg egy 44 éves autós.

A támadó, akit eredetileg testi sértés vádjával tartóztattak le, ám a vádakon azt követően sem módosítottak, hogy áldozata életét vesztette, szabálytalanul parkolt le a 68 éves Csun-Man Ce autója mellett. Utóbbi megpróbált odébbállni, ám ekkor a Cleamon Anderson névre hallgató (egyébként többszörösen büntetett előéletű) autós rányitotta az ajtaját az idős férfi kocsijára, megkarcolva azt.

Kiugrott a kocsiból, és agyonverte az idős bácsit

A közeli nyugdíjasotthonban önkéntesként kisegítő Csun-Man Ce elkérte a biztosítási adataikat, majd amikor ezt nem adták meg, megpróbálta lefotózni az autó rendszámát. Ekkor került dulakodásba a 44 éves vezetővel, aki egyetlen ütéssel a földre küldte őt. Az idős férfi fejét beütötte az aszfaltba, és súlyos agysérülést szenvedett.

Az autóvezető Anderson 50 éves nővére az utasülésről nézte végig az eseményeket. Később a rendőrségen dolgozó asszony azt vallotta a nyomozóknak, hogy az idős férfi megbotlott, és elesett. Amikor ezt videofelvételek cáfolták, a nő ellen is vádat emeltek, illetve a rendőrségen belső nyomozást indítottak.

Kiugrott a kocsiból, és agyonverte az idős bácsit

Mivel Anderson ellen korábban kábítószerrel való visszaélés, rablás és nagy értékű lopás miatt már eljárást folytattak, óvadék ellenében sem engedték szabadon, így elzárásban várja a tárgyalást.