Tapasztalt bulizók tudják: ha ittas bódulatban előkerül a mobiltelefon, annak kivétel nélkül mindig rossz vége lesz. Hányan próbáltak már másnap reggel kimagyarázkodni kínos hajnali sms-ekből, online üzenetekből – a 27 éves Dave Little története azonban ennél is fájdalmasabb.

A brit fiatalember Ibiza szigetén bulizott a haverokkal, és amikor reggel magához tért, barátságos üzenet fogadta telefonján: egy internetes árverési oldal örömmel értesítette, hogy sikeres volt a vásárlás. A jelek szerint ugyanis hősünk előző éjjel vett magának egy buszt… 28 500 angol fontért.

Sovány vigasz, hogy a 10,3 millió forintnak megfelelő összeget egy buszos körökben meglehetősen népszerű távolsági járműre: a spanyol Irizar cég Century nevű modelljére költötte el, hiszen sem engedélye, sem szándéka nincsen a busz vezetésére.

ibiza buszvásárlás

Hősünk annak rendje és módja szerint pánikba esett, amikor látta a fizetési kötelezettségről szóló üzenetet, és hazatelefonált – ekkor derült ki, hogy apukája korábban használt buszokat nézegetett fia telefonján, mert milyen jó móka is használt buszokat nézegetni az interneten.

Dave egyáltalán nem emlékszik az éjszaka eseményeire, így fogalma sincs, hogy ő maga bökött rá a Megveszem feliratú gombra, vagy tánc közben olyan szerencsétlenül nyomorgatta meg farzsebében a telefont, hogy az vaktában licitált a távolsági buszra.

A fiatalember mindenesetre felvette a kapcsolatot az árverési oldal vezetőségével és az eladóval, és bízik benne, hogy méltányosságból semmisnek tekintik a vásárlást. Másfelől ha valakinek most van szüksége egy használt Scania Irizar Centuryre, tudunk egyet, amitől nagyon meg szeretne szabadulni ifjú tulajdonosa.