Mint ahogy azt már az időmérő eredménye is tükrözte, izgalmas adok-kapoknak lehettünk tanúi a Hankook Racer Cup slovakiaringi futamain.

A Lotusoknál a hazai pálya előnyét a szlovák versenyzők élvezhették, így Veronika Vanyova és Tomas Bizub osztozhatott egy-egy futamgyőzelmen. A bajnokságban az élen álló György Anett két harmadik hellyel – a második futamon az egyik belső íven megpördült és visszaesett – térhet haza.

Az eredmények azonban nem voltak mindig ennyire egyértelműek, végig nyílt volt a verseny kimenetele, de a helyismeret előnye meghozta a szlovák versenyzők számára a sikert.

A Swiftek mezőnyében talán ez az idei évben az első olyan viadal, ami „tiszta volt”, kontakt és ütközés nélkül fordultak a versenyzők az első kanyarban. A versenyt talán az jellemezte a legjobban, hogy az első hat autó egymás után, lökhárító lökhárítót érve futott át a célvonalon. Boldizs Bence, aki a pole-ból rajtolt,  megőrizte vezető helyét és megnyerte a futamot, bezsebelve az érte járó 25 pontot. Vogel Adrienn magabiztos és taktikus autózással egészen az ezüstös pozícióig jutott, ami együtt járt az újoncoknak és a legjobb hölgynek járó különdíjjal is. A dobogó harmadik fokára László Martin állhatott, aki a Pannóniaring után újra ünnepelhetett.

A második futam is tartogatott izgalmakat a nézők számára, hiszen a fordított rajtrácsnak köszönhetően a gyorsabb pilóták indultak hátulról a Hankook Racer Cup viadalán. Gyakorlatilag a harmadik kanyarból már úgy jöttek ki, hogy a negyedik helyről rajtoló Báldi Gergő fordulhatott elsőként, míg az ötödik rajtkockából startoló Kismarty-Lechner Gábor fordult másodikként, László Martin előtt.

speedlight_szloring_hankook_race2_32

Egy körrel később a bajnoki éllovas Báldit megelőzte Kismarty-Lechner és László Martin, aki nem sokkal később az élre is állt. A csapatutasítást követően a biztonságra törekedve vonatoztak egymás mögött, a nagy óvatosságnak is meglett az ára, Kismarty-Lechner Gábor visszacsúszott a hatodik helyre. Ekkor szinte újraindult a verseny, amit a szemerkélő eső is megkavart, nem sokkal később a jó köridőkkel autózó Boldizs Bence és Vogel Adrienn tört az élre.

Az előző futamon már magabiztosan autózó Vogel tovább gyorsult, és a férfiakat megelőzve az élre állt, megnyerte a futamot. A kemény csatából másodikként Boldizs Bence került ki, László Martin, Kismarty-Lechner Gábor, Somogyi Márk és a magyar bajnoki címre hajtó Báldi Gergő előtt.

speedlight_szloring_hankook_race2_39

A bajnoki trófeát még nem vihette haza, de ez a pontszerző hely is jól jön számára a végelszámolásban.

Nyitott maradt a bajnokság, így komoly hétvégének nézünk elébe az októberi háromfutamos hungaroringi hétvégén!