Szerdán hajnali háromnegyed hat körül egy könnyű, kisméretű teherjármű elgázolt egy, az út szélén sétáló férfit Új-Delhiben. Mivel sem a sebesség, sem a jármű tömege nem volt nagy, ha ezen a ponton orvosi segítséget kap, alighanem túlélte volna a balesetet az áldozat.

Ehhez azonban az kellett volna, hogy akadjon legalább egy ember a húszmilliós városban, akit érdekel a sorsa. Azonban miután a sofőr (aki később elismerte, hogy elaludt a volánnál – alighanem áldozatához hasonlóan ő is több munkahelyen dolgozott, hogy eltartsa családját) kiszállt és rápillantott az út szélén fekvő emberre, gyorsan tovább állt.

A következő mintegy 30 percben gyalogosok, motorosok, autósok százai haladtak el a sérült mellett, anélkül, hogy a legkisebb érdeklődést mutatták volna iránta. Egyetlen férfi lépett csak oda hozzá: ő felemelte az áldozat zsebéből kiesett mobiltelefont, eltette, és ment tovább a dolgára.

Végül az áldozat egy ismerőse is arra járt, és miután felismerte a szerencsétlent, riasztotta a rendőrséget, akik további negyven perc (!) elteltével megérkeztek, és intézkedtek a kórházba szállításról. Ekkor persze már késő volt, a Matipool nevű férfi elhunyt.

Beszámolók szerint a szemtanúk és járókelők nem feltétlenül szívtelenségből fordítanak hátat a rászorulóknak: egyszerűen félnek kapcsolatba kerülni az alulképzett, korrupt rendőrséggel.