Nagy-Britanniában viszonylag sok vállalkozás foglalkozik luxusautók, szupersportkocsik rövid távú bérbeadásával: ha le akarod nyűgözni a barátnődet, vagy feledhetetlenné varázsolni a haverod esküvőjét, akár néhány órára is kikölcsönözhetsz Ferrarikat, Rolls-Royce-okat, Lamborghiniket. A bérlet általában meglehetősen drága, de persze van, akinek nem kerül semmibe – feltéve, hogy nem riad vissza egy kis arcátlan törvénytelenségtől.

A londoni székhelyű City Supercars egyik gépkocsiját a Heathrow repülőtér közelében állította meg egy rendőrjárőr. Azt állították, az autónak lejárt a felelősségbiztosítása. A sofőr – a cég egyik alkalmazottja – intézkedett, hogy a megújításról szóló dokumentumokat azonnal, e-mailben továbbítsák a rendőrséghez, ám ezt nem fogadták el, és lefoglalták a kocsit.

Pár nappal később, amikor tisztázódott az ügy, visszaszolgáltatták a kocsit, ám ekkor kezdődött az igazi kalamajka: a Lamborghini műholdas nyomkövetője ugyanis egyértelműen kimutatta, hogy az autó nem a rendőrség telepén pihent, hanem összevissza keringett a városban, később pedig három, gyorshajtásról szóló bírságot is kézbesítettek a cégnek a kérdéses időpontra. Egyik alkalommal egy 50-es zónában több mint 100 km/óra sebességgel száguldottak a rendőrök.

Az egyik érintett rendőr ellen belső eljárás indult, a másik pedig megkapta a sebességtúllépésért járó büntetőpontokat.