Denise Wilford-Neal éppen hazafelé tartott az állatmenhelyről, ahol örökbe fogadott egy hathetes cicust, amikor a parányi jószág bemászott Denise autójának a műszerfalába. A kesztyűtartó alatti, szűk résen átfért a cica, ki azonban már nem akart jönni, hiába csalogatták étellel, itallal.

Az újdonsült macskatartó aggódott, hogy a floridai hőségben baja esik a macskának, ezért fél nap elteltével az interneten kért tanácsot. Özönlöttek nem csak a javaslatok, de a próbálkozók is: autószerelők, ezermesterek kopogtattak be hozzájuk, de senki nem tudta kiszedni a macskát a műszerfalból, pedig már darabokra szedték a kocsit.

Ekkor már csak egy lehetőség maradt: egy szerelő fűrészt ragadott, és szétvágta a műszerfalat. A cicus épségben előkerült, és ha már így esett, gazdái az autó (egy 1995-ös Chevrolet Monte Carlo) emlékére Monte névre keresztelték.

„Az autó csak egy tárgy, Monte viszont egy élőlény. Nem volt kérdéses, hogy őt választjuk” – mondta a tulajdonos, akinek a döntésében azért az is közre játszhatott, hogy kocsija már eleve egy roncskupac volt, ami alig ért többet, mint az üzemanyag, amit beletankolt.