Látványosan sportosabb megjelenést ígér, ám külső részleteiben alig változott a BMW 3GT, a cég sajátos kínálatbővítési politikájának egyik markáns eredménye. A lépcsős hátú ötajtós modell mostantól alapáron kínálja a LED-es fényszórót, módosították a far rajzolatát, és az egész autó kiállása szélesebb lett, ám a 4824 mm-es modell lényegében ugyanúgy néz ki, mint eddig.

A beltérben extra adag krómozás, újonnan bevezetett fa dekorelemek, tökéletesített ergonómia javítja a közérzetet.

Megújult a BMW 3 Gran Turismo 1

A 3GT elsőként kapja meg a 3-as családból a BMW Professional fedélzeti navigációs rendszert, amely elsősorban könnyű kezelhetőségével tűnik ki, valamint vezeték nélküli telefontöltést is kínál.

A motorkínálat három új generációs benzines egységből (184-326 LE) és ötféle dízelből (150-313 LE) áll; az első pillanattól kapható motorok mellett vadonatúj erőforrás a 325d, amely kizárólag a továbbfejlesztett (megnövelt áttételi tartományú, fokozott áthidalású) Steptronic váltóval rendelhető.

BMW 3 Gran Turismo

A háromféle felszereltségi csomaggal (Sport Line, Luxutry Line, M Sport) választható 3GT két új színárnyalatot is kapott, továbbá megújultak a keréktárcsák, a kárpitok és beltéri dekorelemek.