Még idén kapható lesz a Ford Kuga ST-Line, hasonlóan a Focusból , Fiestából stb. készült ST-Line változatokhoz azoknak kínál alternatívát, akik kedvelik a sportosabb megjelenést, de nem feltétlenül akarnak erősebb motort.

A Kuga ST-Line különleges külső és belső kiegészítőkkel készül.  Többek közt egyedi 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal, fekete fényezésű felső hűtőráccsal, méhsejt mintázatú alsó hűtőráccsal hangsúlyozza egyediségét a kocsi. A sportosságot fokozzék a színrefújt sárvédőív, az oldalsó légterelő szoknyák, a hátsó tetőlégterelő és kerékjárat-szélesítések, a fekete diffúzor is.

Belül egyedi sportülések, kontrasztos színű varrással díszítetett kárpitok, metál-hatású fényezés a középkonzolon és fekete tetőkárpit jellemzik az ST-Line kivitelt.

A Ford Kuga ST-Line az eddigi legsportosabb Kuga: az átalakított futóműben merevebb kanyarstabilizátorok találhatók, és a 10 mm-rel alacsonyabb felfüggesztés csekélyebb oldaldőlést és élesebb kormányreakciókat biztosít.
2,0 literes dízelmotorral és 1,5-ös benzinessel is párosítható az ST-Line kivitel, akár első, akár összkerékhajtással is.