A W210-es kódjelű E-osztályos Mercedes nem éppen a legközkedveltebb modell a stuttgartiak palettájáról, azonban egy olyan híresség neve, mint Michael Schumacher többszörös Forma-1 világbajnoké igencsak csábító lehet egyesek számára. Nem mellesleg a kereskedőnek pedig kiváló alkalom arra, hogy valós értékének többszörösét kérje el egy autóért.

Így van ez a képeken látható Mercedes-Benz E55 AMG T-modell esetében is, melyet a németországi Berlinben kínálnak eladásra. Az autó láthatóan tisztességes állapotban van, pedig 198 ezer kilométerrel az órájában nem mondható már múzeumi darabnak. Természetesen, nem fukarkodtak az extrákkal, többek közt navigációs rendszer, napfénytető és Designo bőrkárpitozás van az 1998-as évjáratú sportos kombiban. Számos matrica, egy sapkás mellszobor és plakettek hirdetik, hogy ez az év volt Schumi harmadik szezonja a Ferrari istállónál.

1998-mercedes-e55-amg-wagon-ex-michael-schumaher (6)A közel 20 éves autó ma sem vallana szégyent, hiszen 5,4 literes V8-as motorja remek hangja mellett 350 lóerős teljesítményével és 530 Nm-es nyomatékával simán 5,5 másodperc alatt repítette 100 km/órás sebességre a hatalmas puttonyost. Hajmeresztő összeget, körülbelül 37 millió forintnak megfelelő eurót szeretne kapni az eladó, ami nagyjából tízszerese a hasonló E55-ösök piaci árának, ám bizonyára akad majd olyan rajongó vagy gyűjtő, aki hajlandó kifizetni egy ekkora összeget a kapcsolódó név okán.