Az autó, amely saját nagyapjának öltözött 1
Az autó, amely saját nagyapjának öltözött 2

1941. július 15-én írták alá azt a megrendelést, amely kormányzati beszállítóvá tette a Willys-Overland Motor Co. vállalatot. Most, 75 évvel később a hálás utódok egy stílusában az eredetire hajazó, de azt aktuális típusra épülő tanulmánnyal köszönik mindazt a szépet és jót, amit a márkának köszönhetnek.

A Jeep Wrangler 75th Salute (azaz tisztelgés) koncepciójármű igyekezett a ‘funkcióhoz a forma’ elvét érvényesíteni. A kétajtós Wrangler ajtajait leszerelték, B-oszlopát eldobták, lemezeit pedig katonai zöldre fényezték.

Felniből természetesen csak acél jöhetett szóba, rajtuk ballonos katonai gumik feszülnek. A lökhárítók acélból készültek, masszív vonószemekkel, az ülések alacsony háttámlás, fejtámasz nélküli darabok. A motorházfedélen lévő támasztékok, amelyek a előre hajtott szélvédőt tartják, fából készültek, a tükröket mind leszerelték, a kerékdobon réz embléma hirdeti az évfordulót.

A Jeep Wrangler 75th Salute tanulmány műszakilag nem ment vissza a múltba: 3,6 literes, V6-os benzinmotorral, hatfokozatú kéziváltóval szerelték. A hajtáslánc egyéb elemeiről nincsenek információink.