Ahogy épeszű ember vezetés közben nem próbál bűvös kockát kirakni, úgy annak sem lesz jó vége, ha a volán mögött nem a forgalomra ügyelünk, hanem virtuális lényeket kergetünk a telefonunkon.

Kedden éjjel a New York állambeli (USA) Auburn városában fának ütközött egy autós, aki nem fogadta meg ezt az egyszerű, logikus tanácsot. A 28 éves sofőrnek legalább volt bátorsága beismerni a helyszínre érkező rendőröknek, hogy saját hülyesége okozta a karambolt, amely elég erős volt ahhoz, hogy a motort hátratolja az utastérbe. A férfi mindkét lábszára megsérült.

Nem kell persze vezetni ahhoz, hogy a Pokémon Go közlekedési balesetet okozzon: egy 15 éves lány egy gyorsforgalmi úton próbált meg átkelni, amikor elgázolták. Sérülései nem voltak veszélyesek, saját maga hívott mentőt, majd édesanyját, hogy elmesélje, mi történt.

„A lányom otthon ülő típus, ki sem lépett volna a házból, ha nincs ez a hülye játék” – dühöngött a pennsylvaniai lány édesanyja. Az áldozat, Autumn Deiseroth, maga is azt mondta, felelőtlen dolog a játék készítőitől, hogy forgalmas csomópontok közelében is vadászatra csábít az alkalmazás. A lány kulcscsont- és lábfejsérüléseit ellátó orvosok elmondták, hogy már több hasonló esettel is találkoztak.

article-pokecrash-0713