A limitált példányszám önmagában is elég lenne a Porsche modellpalettájának csúcsán trónoló 918 Spyder-nek ahhoz, hogy a nem is olyan távoli jövőben gyűjtők vágyott tárgya legyen, azonban vannak ebben a kategóriában is kiemelkedő darabok. Éppen egy ilyen kerül kalapács alá a Mecum aukciósház árverésén az Egyesült Államokban. Az eladásra kínált 918-as különlegessége, hogy azon kevesek egyike, amin gyárilag nincsen semmiféle fényezés, helyette matt fekete fóliával vonták be a nyers szénszálas karosszériát, hogy ne csak látványos legyen, de meg is óvja az eredeti állapotot. A fényezés elhagyásával állítólag kicsivel több, mint 2 kilogrammot spóroltak a szuperautón.

Mindezt azért, mert az eredeti megrendelő a lehető legkönnyebb Porsche 918 Sypder-t szerette volna magáénak tudni, így a fényezés elhagyása mellett a Weissach csomagot is megrendelte. Ezzel további 41 kilót fogyott az autó például a könnyebb fékeknek, titán vázcsavaroknak és magnézium felniknek köszönhetően.

2015-porsche-918-spyder-weissach-auction (6)Ebben a formában még elképesztőbbek a menetteljesítmények, nulláról 100 km/órás sebességre mindössze 2,6 másodperc alatt katapultál, de a 300-as tempót is eléri 20 másodpercen belül. A végsebessége pedig 350 km/óra. A 918 Sypderekben 4,6 literes lökettérfogatú V8-as motor dolgozik össze az első- és hátsó tengelyeken elhelyezett villanymotorokkal, amivel a rendszerteljesítmény 887 lóerő, a maximális forgatónyomatéke pedig brutális 1280 Nm.

2015-porsche-918-spyder-weissach-auction (5)A képeken szereplő 381-es sorszámú autó egy viszonylag korai darabnak mondható, jelenleg kevesebb, mint 3200 kilométer van az órájában, így értéke nem csak a kivitel különlegessége miatt haladhatja meg az 1 millió dollárt – 385 millió forintot – is.