Nyolcadik generációjához érkezik hamarosan a Rolls-Royce Phantom. A jelenlegi luxusautó-kínálat alighanem legpatinásabb és legfényűzőbb tagja tizenhárom éve van velünk, ami ebben a régióban nem szokatlan, de nem is feltétlenül előny.

Ha a prototípusról készült kémfotókat elnézzük, arányaiban és formátumában nem változik érdemben az autó – kivéve persze, ha a képeken csak egy öszvér látható, amely a jelenlegi modell karosszériája mögött teszteli a következő generációs komponenseket. Feltűnő a nagyobb magasság, valamint az erősen döntött hátsó szélvédő, a lényegi dolgok azonban nem változtak.

A kémfotók mellett egy gyári részletfotó is segít eligazodni az autó rejtelmeiben. Az bizonyosnak tűnik, hogy az autó alumínium karosszériával folytatja pályafutását. Ez alapjaiban megegyezik az új Phantom és a közelgő SUV, a Cullinan vázszerkezetével, és kiemelkedő biztonsági tartalékokkal vértezi fel az autót.

A Phantom jelenleg tizenkét hengeres szívómotort alkalmaz, kérdés, hogy utódja kisebb turbóssal folytatja-e hagyatékát, vagy megmarad a régi formátumnál. A hibrid érkezése több mint esélyes, bár az időzítés nem egyértelmű.

rolls-royce phantom