Egyelőre még nem mutatkozott be hivatalosan az Mercedes-AMG GT R, de a kiszivárgott képek és információk megmutatják mire is számíthatunk.  Külsőleg sokkal agresszívabb, mint a GT vagy GT S ( teszt itt) változatok, ehhez egyedi lökhárítót, a GT3 versenyautótól átvett hűtőmaszkot, nagyobb diffúzort és fix hátsó szárnyat is bedobtak a tervezők.

Szükség is van a hatékonyabb aerodinamikára, hiszen a modellben alkalmazott 4,0 literes V8-as turbómotor a hírek szerint itt 585 lóerős lesz, azaz 75, illetve 123 lóerővel erősebb, mint testvérei. A maximális nyomaték itt 700 Nm lehet. Ezzel pedig természetesen gyorsabbnak is ígérkezik a GT R, 3,6 másodperc alatt futja a 100-as sprintet a végsebessége 320 km/óra lehet.

Bekeményít a Mercedes-AMG GT 1
Bekeményít a Mercedes-AMG GT 2

Bekeményít a Mercedes-AMG GT

Bekeményít a Mercedes-AMG GT

Bekeményít a Mercedes-AMG GT 7
Bekeményít a Mercedes-AMG GT 8
Bekeményít a Mercedes-AMG GT 9
Bekeményít a Mercedes-AMG GT 10
Fotó megosztása:

A karosszéria alatti technika többi része is igazodik majd a motorhoz, így még feszesebb futómű, nagyobb féktárcsák, eltérő hangolású differenciálzár és szélesebb gumik segítenek, hogy pályanapokon is elemében legyen a kocsi. A hangosabb kipufogó inkább csak az élménynek szól, a súlycsökkentés azonban másodpercekben mérhető lesz. Az utasteret versenyülések és Alacantara borítás teszi különlegessé.

Nem lesz a hétköznapok része a hátsókerék-hajtású különlegesség, erről a nagyjából 180 000 eurós ( kb 57 millió forint) alapár gondoskodik majd.

amg-gtr-4-576d14fc091f5