Hosszasan lehet vitatkozni azon, hogy a teherautók vezetői vagy a városi utcahálózat tervezői tehetők-e felelőssé az olyan vészhelyzetekért, amikor egy-egy nagyobb jármű csak a szabályok megsértésével, mások veszélyeztetésével képes manőverezni egy olyan útszakaszon, ahová számára egyébként engedélyezett a behajtás. A rosszul kitáblázott, félreméretezett, tévesen jelölt kereszteződésekben elég, ha egy pillanatra lankad a figyelem, és máris bekövetkezik a baj.

Az biztos, hogy a sofőr semmit nem tehetett volna azért, hogy elkerülje a tragédiát abban a helyzetben, amelyet egy Shenstone nevű nyugat-angliai faluban (az egykori Norton motorkerékpár-márka otthonában) rögzített egy autós fedélzeti kamerája.

A kutyát sétáltató hölgy az utolsó pillanatban húzza félre a fejét a járda fölé belendülő plató elől. Nem tudni, hogy hatodik érzéke mentette-e meg életét, vagy a lassan mozgó jármű finoman megcirógatta-e tarkóját. Egy dolog biztos: a hölgy védőangyalának erre a napra kijár a veszélyességi pótlék.