A történet pont olyan, mint ahogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak*, fenntartható mobilitási kísérletként viszont feltétlenül elismerést érdemel a Los Angeles-i rendőrség (LAPD), hogy BMW i3-asokkal szerelte fel flottáját.

Mielőtt a nyugati parti város bűnözői belefulladnának a röhögésbe, eláruljuk: az LAPD vezetősége nem vesztette el az eszét. Nem üldözőjárműnek, hanem tárgyalásra járós, rutinfeladatot elvégzős, rendezvénylátogatós kocsinak szánják a pici elektromos jószágokat. A száz darab i3 mellé 104 darab töltőállomást is vásárolt a rendőrség, ezeket vélhetően nem mind a telephelyen, hanem a körzetekben elosztva szerelik fel.

Száz BMW-t kapott a rendőrség 1
Száz BMW-t kapott a rendőrség 2

Száz BMW-t kapott a rendőrség

Száz BMW-t kapott a rendőrség

Száz BMW-t kapott a rendőrség 6
Száz BMW-t kapott a rendőrség 7
Száz BMW-t kapott a rendőrség 8
Fotó megosztása:

A testület szóvivője szerint, habár a hároméves lízingszerződéssel megszerzett flotta kezdeti költségei magasabbak voltak, hosszú távon pénzt takarítanak meg velük a kisebb fenntartási költségeknek köszönhetően. A hároméves lízing egyelőre kísérleti időszak, de az LAPD nem zárkózik el a bővítéstől – sem a három év után, sem attól, hogy majdan a járőrkocsikat is alternatív hajtású járművekkel váltsák ki.

* Ha nem ismernéd a klasszikus viccet:
– Igaz a hír, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
– Igaz, bár nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. De a többi stimmel.