Öt év után feladta szomorúkutya-tekintetét az Opel Zafira: az ötletes és látványos, de megosztó orrkialakítás hagyományos dizájnnak adja át a helyét. A szeptembertől rendelhető új modell visszasorol a konvenciók világába, amit (már közhelyes, de még mindig látványos) LED-es fénysávbetétekkel igyekszik feledtetni.

Az orrhoz hasonlóan a belső tér is újjászületett. Friss a kormánykerék, központi része teljesen összement, tenyérnyi kupak alatt vár a légzsák a szenzorok hívó szavára. Az infotainment egység a műszerfal tetejéről a középkonzolra költözött, a 7 colos érintőképernyő jól harmonizál a fiatalabb rokonokat idéző kezelőfelülettel. Mostantól okostelefonos integráció, fejlett navigáció és OnStar központi diszpécserszolgálat is elérhető, van (lehet) fedélzeti wifi is.

Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 1
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 2

Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira

Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira

Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 15
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 16
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 17
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 18
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 19
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 20
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 21
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 22
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 23
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 24
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 25
Rá sem ismersz, úgy megváltozott az Opel Zafira 26
Fotó megosztása:

 

Ha nem böngészni, csak utazni akarunk, elöl az Opel nagy specialitása, az AGR gerincbarát ülések, hátul az egykori Merivát idéző módon kényelmes dupla fotellé átalakítható ülésrendszer várja az utasokat. A harmadik sori ülések teljesen a padlóba süllyeszthetők.

A panorama napfénytető még mindig elvarázsol: a szélvédő folytonos felületben megy hátra egészen a B oszlopig, a kavicsfelverődés gondolatára is keresztet vetünk.

A csomagtér kapacitása nem változott, öt üléssel 710, kettővel 1860 liter várja a pakkokat, hátul kihúzható bringaszállító kínál helyet akár négy kerékpárnak.

Opel-Zafira-301026 (1)

A vezetőtámogató rendszerek sorát adaptív LED fényszóró bővíti; ez nemcsak a kanyar ívét követi, de a forgalmi helyzethez is alkalmazkodik. Ezen túlmenően vakításgátlás, jelzőtábla-felismerés, követésitávolság-kijelzés, ráfutásos ütközésre és sávelhagyásra figyelmeztetés szerepel a palettán, a távolságtartó tempomattal és a FlexRide adaptív felfüggesztéssel együtt.