A G-osztály a világ egyik legellentmondásosabb autója: egy sárba, erdőbe, ingoványba termett jószág, amely belekényszerült egy felsőosztálybeli létezésbe, ahol prémiumautóként kellett helytállnia.

A Mercedes most lépett egy merészet, kidobta a márványból faragott műszerfalpaneleket, az infotainment csodákat, a hatalmas felniket, és mindent, aminek alapvetően nincs értelme egy terepjáróban, és így megalkotta a G 350d Professional szériát.

Luxusautó melósruhában 1
Luxusautó melósruhában 2

Luxusautó melósruhában

Luxusautó melósruhában

Luxusautó melósruhában 19
Luxusautó melósruhában 20
Luxusautó melósruhában 21
Luxusautó melósruhában 22
Luxusautó melósruhában 23
Luxusautó melósruhában 24
Luxusautó melósruhában 25
Luxusautó melósruhában 26
Luxusautó melósruhában 27
Luxusautó melósruhában 28
Luxusautó melósruhában 29
Luxusautó melósruhában 30
Luxusautó melósruhában 31
Luxusautó melósruhában 32
Luxusautó melósruhában 33
Luxusautó melósruhában 34
Fotó megosztása:

Egy 245 lóerős, 600 Nm nyomatékú 3.0 V6 dízelmotor, hozzá hétfokozatú automata váltó, józanul ballonos 265/70 R 16 (!) abroncsok fekete alufelniken, krómmentes hűtőrács – ugyanakkor plusz 10 mm szabad hasmagasság, megnövelt terepszögek, közel 600 kilós terhelhetőség és 3,2 tonnás vontatóképesség farag belőle igazi melós terepjárót.

Elöl acél lökhárító védi a karosszériát, rajta felfogatási pont a csörlőnek. És persze oké, van fapadló a csomagtérbe, meg bixenon fényszóró, meg Bluetooth kihangosító, de a tetőcsomagtartó létráról közelíthető, a fényszóróvédő rács pedig olyan stíluselem, aminek ezerszer több értelme van, mint a szintén elérhető oldalsó fellépőnek.

Mercedes-Benz G-Klasse (BR 463) 2016