A múlt héten már beszámoltunk a BMW M3 harmincadik évfordulójára kifejlesztett, limitált kiadásról. Most egy újabb modellből készült korlátozott elérhetőségű változat: a BMW M6 Celebration Edition századik születésnapján köszönti a márkát.

Állítólag mindössze tizenhárom példányban gyártják majd az Austin-sárga színű kupét, amelynek megjelenését szénszálas idomok és fekete, 20 colos felnik vadítják. A sárga-fekete darázsmotívum az utastérben is visszatér, a sötét bőrkárpitot élénk színű öltések vadítják meg.

 

A lényeg persze egy BMW M6 esetében soha nem a külcsín: az autó megkapta a Competition versenycsomagot, így a 4.4 V8 turbómotor eléri a jelenlegi legmagasabb szintet, és 600 lóerőt teljesít. A hétfokozatú, dupla kuplungos váltóval szerelt vadóc 3,9 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége (a szintén hozzá járó M Driver csomagnak köszönhetően) 305 km/óra.

Alaptartozék még a Bang & Olufsen audiorendszer is, és további finomságok. Más kérdés, hogy amibe az autó kerül – a modell japán ára 23,2 millió jen, azaz 59 millió Ft – nemcsak ez, de sok minden egyéb is beleférne.

BMW M6 Celebration Edition