A sofőrnek szerencséje volt, ha 20-30 centiméterrel beljebb megy, akkor a 6 tonnás szerkezet leborotválta volna a kocsi tetejét a vezető felett.

A baleset péntek hajnalban történt. A pétfürdői Nitrogénművek Zrt. üzem-bővítéséhez kapcsolódóan indult a túlméretes szállítmány, feltehetően a videón és képeken látható fémkúppal együtt. A teljes utat durván négy éjszaka alatt teszi meg a konvoj.

Olyan baleset volt Szombathely mellett, amilyen még soha 1

Kattints a képre és nyílik a galéria

A Győr-Gönyű kikötőből indulva, várhatóan 6 db szerelvény közlekedik együtt konvojban az 1-es számú főúton, a Bajcsy-Zsilinszky utcán át Nagyszentjános irányába. A legnagyobb szállítási magasság és szélesség 7 méter. A szerelvények méretei miatt az útvonalat keresztező elektromos és távközlési vezetékeket áramtalanítani és bontani kell. Szolgáltatáskiesésre a bontás, a szállítás és a helyreállítás időtartama alatt kell számítani, előzetes munkálatokat a szállítást megelőző napokon nem kell végezni. Az elektromos művek által a gönyűi háztartásokba is eljuttatott tájékoztatás szerint Gönyű település teljes területén áramszünet lesz április 10-én 21 órától, április 11-én 3 óráig. A távközlési kábelek bontása miatt a vezetékes telefon, internet, és kábeltv-szolgáltatásokban is kimaradásra kell számítani, erről az adott szolgáltató a megszokott módon tájékoztatja majd az előfizetőket. Az áramszünet idején a Gönyűi Polgárőr Egyesület kiemelten figyeli a település biztonságát. A konvoj útvonala: Gönyű, Nagyszentjános, Bana, Bábolna, Nagyigmánd, Mór, Székesfehérvár, Iszkaszentgyörgy, Csór, Nádasdladány, Ősi, Berhida, Pétfürdő. Ezeken a településeken áramszünetre lehet számítani. A Bécs-Budapest és az Inota-Nádasdladány vasútvonal egy-egy átkelője is a konvoj útjába esik. Az áthaladás előtt és után négy órán át vágányzár lesz érvényben. Az átkelőkben szükséges a felsővezetékek lebontása.