Felemásra sikerült Michelisz Norbi bemutatkozása a gyári Honda színeiben (kicsit más színekben) az  WTCC nyitófutamának időmérőjén. A Paul Ricard pályán csak utolsó pillanatban jutott tovább a Q1-ből a Q2-be, ahol a hetedik helyet szerezte meg, azaz már ne vehetett részt a Q3-ban. Eközben csapattársa Tiago Monteiro a második helyet szerezte meg, míg ma harmadik gyári hondás Rob Huff csak tizedikként végzett. Rossz, hogy kikapott egyik csapattársától, Monteirotól, de ő már évek óta a japán alakulat tagja, a korábbi világbajnok Huff viszont szintén új, vele szemben viszont jobban ment. Reméljük a szerzett tapasztalattal később a portugál sem állja útját. A Honda idei első győzelmét még is Huff szállíthatja legnagyobb eséllyel, hiszen a fordított rajtrácson a pole-ból indulhat az első futamon. Saját bevallása szerint Norbi sem elégedett az eredménnyel.  Egyelőre még keresgéli a megoldást, de bízik benne, hogy jó tud majd rajtolni és legalább az egyik futamon a dobogón végez majd.

Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 1
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 2

Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak

Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 11
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 12
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 13
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 14
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 15
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 16
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 17
Michelisz 7. az időmérőn, Zengőék nem indulnak 18
Fotó megosztása:
Az nem kérdés, hogy a Citroën továbbra is kiemelkedik a mezőnyből, hiszen José Maria Lopez úgy szerezte meg az első helyet, hogy 80 kiló plusz sújt vitt az autójában. 12919710_10153629651107039_7243981681432940081_n paul_ricard_q2 paul_ricard_q3 A Zengó Motorsport két fiatal versenyzője Ficza Feri és Nagy Dani is ott volt a francia versenypályán, ám végül egyikük sem versenyezhet. A csapat ugyanis nem tudott időben motort rendelni a Mugentől.  Az egyik autóban, amelyet tavaly még Michelisz Norbi hajtott ott egy tavalyi motor, amit egy másik csapattól szereztek, de a Mugennél nem vállalták a felelősséget érte és műszaki kiállást pedig nem akartak kockáztatni presztízs okokból. Végül a Honda gyári csapata adott kölcsön egy motort  és megengedték, hogy a szabadedzéseken és az időmérőn használhassa a csapat, de csak visszafogott teljesítmény mellett. Így sem volt azonban boldogtalan Ficza Feri, sőt:

Az időmérő után jött az idei újdonság a MAC3, a csapat-időfutam. Ekkor három márkatárs közös teljesítményét nézik egy körön. A Ladások jól kezdtek, az elején még együtt mentek, de aztán felbomlott a sor. A Hondások nem tudtak összeállni, mivel Huff beragadt a rajtnál, Michelisz Norbi és Monteiro elhúzott, másodpercekkel voltak lassabbak. Ebben az összevetésben is a Citroën volt a legjobb még úgy is, hogy a két gyári autó mellé a privát Mehdi Bennani-t nevezték, aki nem tudta teljesen tartani velük a lépést. Három tizeddel így is verték  a Ladát. img_3446_4