Ennek leplezése érdekében meghamisította a postai feladóvevényeket. A bajai járási ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja az ügyintézőt.

A 46 éves nő még 2011 és 2013 között egyéni vállalkozóként járművek átíratásával, ügyintézésével foglalkozó irodát üzemeltetett Baján. A járművek új tulajdonosaitól átvette az átíráshoz szükséges okiratokat, a vagyonszerzési illeték befizetésére szolgáló postai feladóvevényeket, ám az erre kapott pénzt nem fizette be, hanem nyomtató- és fénymásológéppel a feladóvevényeket hamis postai bélyegzővel látta el.

Az ügyintéző az átíráshoz szükséges papírokat és a hamisított feladószelvényeket bevitte az okmányirodába, ahol az autókat átírták az új tulajdonosok nevére.

A vádlott az autótulajdonosok egy részének utólag megtérítette a hiányt, de 29-en még követelik káruk megtérítését, ugyanis a be nem fizetett illetéket az államnak meg kellett fizetniük.

Az ügyészség indokoltnak tartja, hogy a nőt eltiltsák foglalkozásától, és kötelezzék 2,5 millió forint vagyonelkobzásra. A vádlott bűnösségéről a bajai járásbíróság dönt.