A sorozat 39 éves történetében először választottak nem brit műsorvezetőt a stábba. A Top Gear a tervek szerint májusban tér vissza a BBC Two képernyőjére. A házigazdája Chris Evans lesz, az ő oldalán tűnik majd fel társműsorvezetőként LeBlanc.
    
A 48 éves amerikai színész, aki a Jóbarátokban Joey-t alakította, az utóbbi időben a BBC Two és a Showtime Sikersorozat című vígjátékszériájában játszik, alakításáért 2013-ban Golden Globe-díjat is kapott. LeBlanc a Top Gear nézői számára sem ismeretlen, kétszer is meghívott vendége volt a műsornak, és eddig övé a leggyorsabb tesztkör is, amelyet hírességek a Top Gear pályáján “kedvező árfekvésű autóval” futottak.

LeBlanc a Top Gear: The Races című különkiadásában műsorvezetőként is bemutatkozott. A BBC bejelentése szerint hamarosan a műsor többi szereplőjének nevét is nyilvánosságra hozzák. Stephen Mangan brit színész, aki ugyancsak szerepel a Sikersorozatban, egy Twitter-bejegyzésében sejtetni engedte, hogy ő lesz a másik társműsorvezető.

Evans örömmel üdvözölte LeBlanc szerződtetését, a színész pedig kijelentette, hogy autóbolondként és a Top Gear megingathatatlan rajongójaként megtiszteltetésnek érzi, hogy a műsor életében kezdődő új fejezetben szerepet vállalhat.

Evans azt követően lett a Top Gear új házigazdája, hogy a BBC nem hosszabbította meg Jeremy Clarkson szerződését. A korábbi műsorvezető csúnya összetűzésbe keveredett a program producerével. Clarkson a közelmúltban az Amazon Prime-hoz szerződött, és az internetes műsorszóró számára készít egy új autós műsort korábbi Top Gear-beli kollégáival, Richard Hammonddal és James May-jel.

A BBC Newsnak nyilatkozó Steve Berry, aki az 1990-es években volt a Top Gear társműsorvezetője, úgy vélte: “elég furcsa, hogy a BBC egy tényszerű szórakoztató műsorban színészt alkalmaz.” Szerinte a műsor erőssége eddig éppen abban rejlett, hogy “csupa tapasztalt autós újságíró” készítette. “Ha Jeremy Clarkson elmondta a véleményét, arra lehetett hagyatkozni. Ha egy színész mondja el, van annak annyi hitele?” – fogalmazta meg kétségeit.