2015. január 30-án Szabadszállás belterületén az egyik útkereszteződésben közlekedési baleset történt. A kocsival közlekedő sértett egy 17 éves fiút – az ügy másodrendű vádlottját – elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a fiú a földről fel tudott állni – írta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A balesetet követően a fiú és két, 16, illetve 17 éves társa a kocsiból kiszálló sofőrrel kiabálni kezdett, majd mindhárman ököllel arcon ütötték a sértettet. Az autó hátulja felé menekülő sofőr után mentek, ekkor a balesetben érintett fiú bele is rúgott a sofőrbe, akinek az oldalát találta el. A tovább menekülő sofőrt a 16 éves vádlott kétszer fejen ütötte, amitől a sértett szemüvege is lerepült.

Az autó oldalába is belerúgtak, majd elhajlították a visszapillantó tükröt. A rongálással 35 ezer forint kár keletkezett.

A sofőr arca a bántalmazás következtében többszörösen zúzódott, a rúgás miatt a csípője is sérült. A sofőr könnyű testi sértés miatt kérte támadói megbüntetését.

A fiatalkorú vádlottak erőszakos cselekménye a főügyészség szerint alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindhárom fiatalkorú büntetlen előéletű, bűnösségükről a Kunszentmiklósi Járásbíróság dönt.