2016. január 4-étől (hétfőtől), előreláthatóan 2016. április 30-áig egyirányúsítják a budai alsó rakpart Árpád híd környéki részét észak felé – tudatta a Budapest Közlekedési Központ (BKK).

Erre azért van szükség, mert újjáépítik a 2013-as árvíz során megsérült támfalat a III. kerületi Slachta Margit rakpart Árpád híd környéki szakaszán.  A kivitelezéshez szükséges berendezések elhelyezése és a munkaterület kiszolgálása érdekében az érintett szakaszon 350 méter hosszban a támfal melletti forgalmi sávot a közúti forgalom elől le kell zárni.

A tervek szerint 278,8 folyóméteren elbontják a meglévő rossz műszaki állapotú, vegyes anyagú támfalat, és helyére 7 méter mély alapozással, az érvényes előírásoknak is megfelelő magassági szintig, a korábbinál hosszabb, mintegy 353,8 méter hosszú vízzáró vasbeton támfal épül azért, hogy megfelelő védelmet biztosítson a jövőben esetlegesen előforduló rendkívüli árhullámokkal szemben is.  A munkálatok során 1200 m3 betont és 55 tonna acélt dolgoznak be.

A közlekedési helyzet javítása érdekében számos változás lesz a környéken, többek között a rakparton délről észak felé közlekedők számára ideiglenesen a Margit hídtól északra eső felhajtóút használatát engedélyezik. Fontos, hogy a visszakanyarodás miatt csak 6 méternél rövidebb járművek tudják majd ezt az ideiglenes felhajtási lehetőséget használni.   
 
Kizárólag az Árpád fejedelem útja felé haladó forgalom számára ideiglenesen megnyitják a Flórián téri felüljáró jobb oldali autóbuszsávját, melyen keresztül a Szentendrei útról az Árpád fejedelem útja közvetlenül elérhető lesz.