Eladó a Koenigsegg One:1. A 7106-os alvázszámú példányt temérdek próbának, vizsgálatnak vetették alá, hogy a mindössze 6 darab, sorozatgyártású modell minden szempontból tökéletes legyen. A prototípus azonban még ezután sem mehet nyugdíjba, hanem eladják. Bár biztosan nem egy különösen megkímélt, családi autó, kevés kilométerrel, hölgy tulajdonostól, mégis komoly pénzt, hatmillió dollárt kérnek érte. (Ez durván 1,7 milliárd forint!)
Persze ezért a pénzért nem egy Duct Tape-pel összeragasztott, kilógó belű, széthajtott gépet kap a vásárló, hanem egy tisztességesen gatyába rázott, de befektetésnek biztosan tökéletes járgányt gördíthet haza a garázsába. Hogy ott pókhálósodjon a többi parlagon heverő csoda mellett…
És hogy miért is különleges ez a Koenigsegg modell? Ebben fejlesztette ki a cég az aktív futóművét, a változó geometriájú turbóját, és ebben találkozni 3D nyomtatott titán alkatrészekkel is. Emellett 11,92 másodperc alatt gyorsul 0-ról 300 km/órás sebességre – jelenleg ezzel rekorder -, és szintén világbajnok idő alatt futja a 0-300-0 próbát is, amelyhez 17,95 másodpercre van szüksége. Emellett az 1:1-es tömeg-, lóerőaránya is elismerésre méltó.