A balesethez percek alatt kiérkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik áramtalanították a járműveket, és megkezdték a műszaki mentést. A Katasztrófavédelem információi szerint a személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette.

Budapest és Szeged között jelenleg áll a vonatközlekedés. Az Index egyik olvasója úgy írta le a balesetet, hogy “szabályosan szétpréselt egy autót a Budapestről Szegedre tartó vonat.”

A képre kattintva galéria nyílik!

A képre kattintva galéria nyílik!

A vonatszerelvény a Vaspálya utcai átjáróban állt meg, ezért ott a helyszínelés idején nem lehet áthaladni. Kerülni a környező utcákban lehet.

A MÁV sajtóügyeletese szerint az ütközés Katonatelep és Kecskemét között, közvetlenül Kecskemét állomás előtt történt, a baleset idején a vasúti átjáró fény- és félsorompója jól működött. A budapesti Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Tiszavirág InterCity vonaton senki sem sérült meg.

A helyszínelés első adatai szerint a gépkocsivezető a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre. Az autó a mozdony ütközőjén akadt fel.