Tömegverekedéshez riasztották a rendőröket december 6-án éjjel 2 órakor egy lakiteleki csárdához. Két társaság között alakult ki szóváltás a csárdában, ami a szórakozóhely parkolójában átment bokszpárbajba.

Egy szentkirályi testvérpár húzta a rövidebbet, a 25 és a 26 éves férfit többször arcul ütötték egy tiszaalpári társaság tagjai. Mindkét sérült kórházba került, támadóikat nem tudták, vagy betyárbecsületből nem akarták megnevezni.


A verekedés közben a szentkirályi sértettek féltestvére, egy 17 éves fiatalember elkérte 25 éves bátyjától édesapjuk Opel Astrájának kulcsát. Megkapta, annak ellenére, hogy jogosítványa nem volt, és engedély nélküli járművezetés miatt el volt tiltva a vezetéstől. A fiatalember indított, majd kis sebességgel behajtott a verekedők közé, hogy rokonai ki tudjanak menekülni.

A kis sebesség nem volt hatásos, az ellenfelek megrugdosták a kocsi oldalát. Kitolatott a tömegből, majd nagyobb sebességgel hajtott az emberek közé. Három tiszaalpári lakost, egy 20 éves férfit, egy 31 éves férfit, és egy 34 éves nőt gázolt el, az elsődleges orvosi vizsgálat megállapításai szerint mindhárman könnyű sérülést szenvedtek. A nyomozás során megállapították: a sérültek egyike sem volt tagja a testvérpárt bántalmazó társaságnak.

A fiatalember ellen közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli járművezetés szabálysértésének elkövetése miatt indítottak eljárást, szabadlábon védekezik.