Először pontosan két évvel ezelőtt lelkesedtünk: piacra kerülhet a BMW i8 Spyder, a benzin-elektromos kupé rövidített, kétüléses roadster kiadása. Aztán teltek a hónapok, és az egészből nem lett semmi.

Most azonban ismét felreppent a hír, méghozzá hiteles forrásból: az Automotive News azt írja, Harald Krüger, az új vezérigazgató ígéretet tett a modell megvalósítására.

A tanulmány leszerelhető (tehát nem klasszikus módon nyitható) tetőt kapott, míg a BMW jelenlegi kabriói motorosan mozgatható kemény-, illetve vászontetősek. Ezen ne múljon, a lényeg úgyis az, hogy az i8 szénszálas szerkezete várhatóan eléggé szilárd lesz ahhoz, hogy ne kelljen plusz merevítést beépíteni, így elkerülhető a roadsterek átka, a hízási hajlam.

Végre ledobja tetejét a BMW szuperhibridje. Talán. 2 Ha a tegnap bemutatott, 800 lóerős V8-asra nem is számítunk, egyes hírek szerint kétliteres négyhengeres váltja a másfél literes háromhengeres belsőégésű motort. Emellett a villamos szekciót is átdolgozzák, megnövelve az emissziómentes hatótávolságot. Ez a fejlesztés egyébként független a roadstertől, így egyszerre két, párhuzamos dolognak is örülhetünk.