Vasárnap estétől már a végleges közúti forgalmi rend szerint lehet közlekedni a Bem rakparton a Margit híd és a Bem tér között, miután befejezték a budai fonódó villamoshálózat kialakításához kapcsolódó útépítési munkákat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton.

Ismét kétszer két sáv áll majd az autósok rendelkezésére, és újra megnyitják a Margit híd déli oldalán az Angelo Rotta rakparti le- és felhajtót, így a Margit hídnál is ismét megvan az összeköttetés az alsó rakparttal. A Gyóni Géza tér-Bem rakpart csomópontban újra lehet a tér felől jobbra kanyarodni a Bem rakpartra, és a Bem rakpart felől is itt lehet majd balra kanyarodni a Margit híd felé.

Ezzel egy időben megnyitják a Bem rakparton az újonnan elkészült kerékpárút Kacsa utca-Margit híd közötti szakaszát is. A fenti grafika megmutatja, milyen lesz tavasszal a környék, ha kinő a fű és a fák is zöldelleni kezdenek.

Ez már a második jó hír a fővárosban autózók számára a héten, hiszen december 3-án befejeződött a Budaörsi út Villányi út és Pannonhalmi út közötti szakaszának augusztus végén kezdődött felújítása. A munkálatok lezárultával a Budaörsi út belváros felé vezető oldalán a sávlezárás megszűnt, így újra 2×2 sávon haladhat az autós forgalom.

Örömhír a fővárosban autózóknak 2 A felújítás során mind az útburkolat, mind a járdafelületek felújítása megtörtént mintegy 56 ezer négyzetméteren. A szakasz több pontján az út mellé fákat ültettek, illetve a zajhatások csökkentése érdekében az útpályába gumibitumenes aszfaltot építettek be.