A ceglédi rendőrök és a Motorvéd Polgárőr Egyesület munkatársai közös akciót szerveztek 2015. december 4-én a 4-es számú főúton. A délutáni órákban a főút 66-os kilométerszelvénynél az ún. finn módszert alkalmazva minden Szolnok felé haladó járművet kitereltek, és ellenőrizték a járművezetők alkoholos befolyásoltságát.

A finn módszer lényege, hogy előkészítést követően meghatározott útszakaszon több leállító és biztosító rendőr bevonásával egyidejűleg több járművezető ellenőrzése történik meg, rendkívül rövid idő alatt. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, s velük szemben eljárás veszi kezdetét.

Az ellenőrzés során közel 1200 autóst ellenőriztek, akik közül egy személy vezetett ittasan. Azaz kevesebb, mint a vezetők egy ezreléke. Reméljük, a jövőben is egyre kevesebben veszélyeztetik mások épségét egy-két ital és saját bódultságuk kedvéért! 

Meglepő eredménnyel zárult a rendőri razzia 2 Az év első tíz hónapjában egyébként 1282-en okoztak személyi sérüléssel járó közúti balesetet szeszesital fogyasztását követően, mely során legalább egy személy sérülést szenvedett. Tekintettel ara, hogy tavaly azonos időszakban 1339 fő okozott balesetet ittas állapotban, így a csökkenés mértéke 4,26%.

Az akció során a fentieken túl két olyan járművet is találtak, amely nem rendelkezett érvényes műszaki vizsgával, valamint egy forgalomból kivont gépkocsi akadt fenn a rendőrök rostáján.