A Halálos iramban-sorozat sztárja egy Porsche 2005 Carrera GT utasa volt, amikor a barátja vezette jármű nagy sebességgel lámpaoszlopnak csapódott és lángra lobbant 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában.
    
A színész apja, Paul William Walker III szerdán benyújtott keresete szerint a sportkocsi híján volt számos olyan biztonsági berendezésnek, amely megmenthette volna a filmsztár életét.
    
Paul Walker apja pereli a Porschét fia halála miatt 1
A Porsche ellen már korábban benyújtott dokumentumokból idéző kereset szerint az autónak nem volt megfelelő stabilitásszabályozó rendszere, sem olyan biztonsági berendezései, amelyek védelmet nyújtottak volna az utasoknak és megakadályozták volna az autó kigyulladását az ütközés után.
    
Paul William Walker III, aki egyben fia hagyatékának végrehajtója is, határozatlan összegű kártérítést követel a cégtől. Paul Walker lánya, a 17 éves Meadow Rain Walker, aki apja vagyonának egyedüli örököse, szeptemberben perelte be a Porschét, ugyancsak gondatlanságból való halálokozásért.
    
Az autót vezető Roger Rodas özvegye pedig tavaly májusban perelte be az autógyárat, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. Kristine Rodas keresetével egy Los Angeles-i szövetségi bíróság foglalkozik. Az asszony most szerdán gondatlanságból történt halálokozásért is pert indított a cég ellen egy állami bíróságon.
   
A Porsche egyelőre nem reagált az új keresetekkel kapcsolatos megkeresésekre. A cég tagadja felelősségét a tragédiában. Az autógyár november 12-én benyújtott iratai szerint a Carrera GT-n változtatásokat hajtottak végre és nem megfelelően tartották karban és vezették, és ezek a tényezők vezettek Walker és Rodas halálához.
    
Egyelőre semelyik ügy sem került a bíróság elé. A Los Angeles megyei seriff hivatala tavaly márciusban azzal zárta le a hosszadalmas szakértői vizsgálatot, hogy az autóbalesetet nem mechanikai hiba, hanem gyorshajtás okozta. A szakértői vizsgálatban azonban a Porsche szakemberei voltak a hatóságok segítségére.